laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken ijs
  ingrediënten:
   

  • ongeveer 1 liter aardbeienijs
  • 4-6 kommetjes of soufflevormpjes van 1/8 liter inhoud
  • 4-6 ronde koekjes of Arnhemse meisjes
  • aardbeienjam
  • 2-3 eieren
  • 60-90 gram tafelsuiker
  bereiding:
    - Zet het ijs zo'n 10 minuten buiten de vriezer.
- Vet ondertussen de kommetjes of soufflevormpjes in en bekleed ze met een stukje huishoudfolie. Schep de vormpjes vol met ijs, druk ze aan en strijk ze glad.
- Zet de vormpjes vervolgens minstens 2 uur in de vriezer. Bestrijk de koekjes vlak van tevoren met wat jam.
- Splits de eieren en schenk de eiwitten in een schone mengkom. Bewaar de eidooiers.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Klop de eiwitten met de mixer tot de pieken nog net omvallen. Voeg dan, lepel voor lepel, al kloppend de tafelsuiker (30 gram suiker per eiwit) toe en 1 eetlepel eidooier. Klop het eiwit verder tot het taai en glanzend is.
- Leg de koekjes met de jamkant op de ijsvormpjes en haal ze uit de vormpjes.Neem nu het folie weg. Leg de ijstorentjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Schep op en rond elk ijsje een flinke laag eiwitschuim: het ijs moet helemaal bedekt zijn.
- Schuif de bakplaat hierna iets onder het midden in de oven en laat het schuim in 4-5 minuten lichtbruin kleuren.
- Neem de gebakken ijsjes met een bakspaan direct van de bakplaat en leg ze op borden. Serveer meteen en... smullen maar!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats