laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appel-eierstruif
  ingrediënten:
   
  • 2 grote zure appelen
  • 4 eieren
  • 4 volle lepels suiker
  • 4 volle lepels bloem
  • poedersuiker
  bereiding:
    - De eieren splitsen (er mag geen eigeel in het eiwit voorkomen).
- De appelen schillen, het klokhuis eruit halen en ze in blokjes snijden.
- De eiwitten zeer stijf kloppen, het eigeel met de suiker schuimig roeren en dit met de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door elkaar scheppen.
- De bloem eroverheen zeven en de blokjes appel door het beslag mengen, niet langer roeren dan nodig is, zodat het deeg luchtig blijft.
- Het deeg overdoen in een beboterde en met bloem bestrooide springvorm.
- De taart in ongeveer 40 minuten in een warme oven gaar en lichtbruin bakken.
- Het nog enigzins warme gebak keren en met poedersuiker bestrooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats