laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde pijlinktvis met tomatensaus
  ingrediënten:
   
  • 12 tot 16 verse pijlinktvissen (ong. 10 cm lang)
  • 250 g gehakt
  • broodkruim
  • 3 tenen look
  • provencaalse kruiden
  • 1 rood chilipepertje
  • 10 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • olijfolie
  • oregano
  • verse basilicum
  • tabasco
  bereiding:
    - maak de pijlinktvisjes schoon en spoel ze overvloedig. zet opzij.
- pers de knoflookteentjes boven het gehakt, voeg een eetlepel broodkruim en een gelijke hoeveelheid olijfolie toe plus het fijn versnipperde pepertje. bestrooi met provencaalse kruiden en kneed goed door elkaar.
- vul de pijlinktvissen met het gehakt.
- bak ze in de olijfolie op middelhoog vuur. draai ze regelmatig om.
- Snij intussen de tomaten in stukken die u, samen met de grof versneden sjalotjes, zacht gaart in een lepel olie. kruid met oregano en een draai aan de pepermolen
-voeg enkele fijn versnipperde blaadjes basilicum toe en mix in de keukenmachine tot een gladde saus.
- serveer de inktvissen met enkele lepels saus errond en versier met een basilicumblad.

**TIP:** het spreekt vanzelf dat we niks verloren laten gaan. gehakt dat u over hebt, kan u tot kleine balletjes voor een zuiderse tomatensoep rollen of tot -mijn favoriet- hartige aperitiefknabbels. u kan zowel warm als kous serveren en persoonlijk eet ik ze graag met een tacodip. echt eens proberen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats