|
|
- maak de pijlinktvisjes schoon en spoel ze overvloedig. zet opzij.
- pers de knoflookteentjes boven het gehakt, voeg een eetlepel broodkruim en een gelijke hoeveelheid olijfolie toe plus het fijn versnipperde pepertje. bestrooi met provencaalse kruiden en kneed goed door elkaar.
- vul de pijlinktvissen met het gehakt.
- bak ze in de olijfolie op middelhoog vuur. draai ze regelmatig om.
- Snij intussen de tomaten in stukken die u, samen met de grof versneden sjalotjes, zacht gaart in een lepel olie. kruid met oregano en een draai aan de pepermolen
-voeg enkele fijn versnipperde blaadjes basilicum toe en mix in de keukenmachine tot een gladde saus.
- serveer de inktvissen met enkele lepels saus errond en versier met een basilicumblad.
**TIP:** het spreekt vanzelf dat we niks verloren laten gaan. gehakt dat u over hebt, kan u tot kleine balletjes voor een zuiderse tomatensoep rollen of tot -mijn favoriet- hartige aperitiefknabbels. u kan zowel warm als kous serveren en persoonlijk eet ik ze graag met een tacodip. echt eens proberen. |