laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vegetarische curry met geurige rijst
  ingrediënten:
   

  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 250 g wortelreepjes ( Vers)
  • 1 blik kidneybonen ? 400 g, uitgelekt
  • 1 bakje rode currypasta
  • 2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • versgemalen peper, zout
  • 350 g Lassie pandanrijst
  • 100 gezouten cashewnoten, grof gehakt
  • 2 el grof gehakt koriander
  bereiding:
    - Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min.
- Voeg de aardappelen toe en bak ze 5 min. al omscheppend mee.
- Voeg de wortelreepjes en de kidneybonen toe en schep de currypasta, de bouillon en de kokosmelk erdoor.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de curry op een laag vuur 15 min. zachtjes pruttelen. Schep regelmatig om.
- Kook intussen de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Schep de cashewnoten door de curry. Schep de rijst op een schaal en de curry erop. Garneer met het korianderblad.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats