laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepofte aardappel met Noordzeegarnalen
  ingrediënten:
   

  • 1 kg ongepelde dagverse Vlaamse garnalen (330 g gepeld)
  • 4 grote aardappelen
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • ? liter zure room
  • zout
  bereiding:
    - Pel de dagverse Vlaamse garnalen, vries de pellen en koppen in.
- Was de aardappelen in de schil grondig, prik ze met een vork in laat ze op
keukenpapier in de magnetron op vol vermogen in ca 5 minuten bijna
gaar worden. Wikkel ze dan in een keukenhanddoek en laat ze even
nagaren.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en fruit ze in hete olie. Snijd de sjalot fijn.
- Meng de sjalot met de garnalen en de helft van de zure room.
- Snijd de aardappelen in de lengte door, hol ene helft iets uit en verdeel
het garnalenmengsel erover. Leg een gevulde aardappel in het midden
van het bord en andere aardappelhelft erop. Overgiet met de resterende
zure room en garneer met enkele gefruite paprikablokjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats