laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Druiven in yoghurtgelei
  ingrediënten:
   
  • 100 gram witte druiven
  • 200 ml wit druivensap
  • 0.5 zakje gelatine
  • 75 gram magere yoghurt
  bereiding:
    Berei
- Snijd de druiven doormidden (verwijder eventueel de t? grote pitten), maar houdt twee takjes met druiven achter als garnering. Verdeel de gesneden druiven over twee coupes met een hoge voet. Deze coupes zet je stevig, schuin in een kom met ijsblokken. Giet het druivensap in een pan en verwarm deze tot het bijna kookt.
- Haal de pan van de warmtebron, strooi de gelatine erover en roer tot deze is opgelost. Giet de helft van het sap over de druiven en laat het opstijven. Laat het resterende sap afkoelen maar niet stijf worden en roer het dan door de yoghurt. Als het sap in de coupes goed stijf is, zet je de glazen rechtop en giet het yoghurtmengsel erop. Zet koel weg om op te stijven. Voordat je de coupes serveert, leg je op elk glas een takje druiven.
**TIP: **
- Nog gemakkelijker wordt het als je de glazen rechtop zet in plaats van schuin. Je kunt ze dan in de koelkast zetten in plaats van ingepakt in ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats