Gekarameliseerde appelhoningtaart |
|
ingrediënten: |
|
|
4 jonagold appelen
75 gr griessuiker
75 gr bruine suiker
100 gr solo
100 gr vloeibare lavendelhoning
1 pakje bladerdeeg (350 gr)
een taartvorm van 20 cm diameter met een vlakke rand |
|
bereiding: |
|
|
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in 4 partjes
Doe het mengsel van witte en bruine suiker in een taartvorm
Strooi er de in kleine blokjes gesneden solo over
Zet onder de grill en laat lichtjes karameliseren
Schik de appelen in de vorm dicht tegen elkaar
Overgiet met de vloeibare lavendelhoning
Zet 10 min in een voorverwarmde oven van 200?C
Haal uit de oven en verwijder de helft van het sap met een lepel
Dek af met dun uitgerold bladerdeeg en prik in
Bak 30 min in een voorverwarmde oven van 175?C
Laat een paar minuten afkoelen en keer dan om op een ronde schotel
Serveer warm of koud |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|