laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw op groentebedje
  ingrediënten:
   

  • 300 gram kabeljauw-filets.
  • 2 theel. citroensap.
  • 1 kleine ui.
  • 1 dunne prei.
  • 1 kleine rode paprika.
  • 1 kleine courgette.
  • 2 tomaten, ontveld.
  • 1 teenje knoflook.
  • 1.5 eetl.olijf-olie
  • zout en peper uit de molen.
  • 5 eetl. droge witte wijn
  • 2 theel. fijne franse mosterd.
  bereiding:
    - Spoel de visfilets onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier. Wrijf ze in met citroensap, en laat ze 10 minuten liggen.
- Snijd de ui in 8 of meer smalle partjes, het witte en het licht
groene van de prei in smalle ringen, de paprika in smalle reepjes
en de courgette en tomaten in blokjes. Pers de knoflook uit.
- Verhit, bij voorkeur in een wok, de olie en voeg alle groenten
toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, circa 5
minuten zachtjes bakken. Voeg knoflook en wat zout en peper toe.
- Vermeng de wijn met de mosterd en roer het door de groenten. Breng alles opnieuw aan de kook.
- Doe daarna de gehele inhoud van de pan over in een ovenvaste
schaal.
- Wrijf de kabeljauwfilets in met peper en zout en leg ze op het
groentebedje.
- Leg het deksel op de schaal of dek het af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in het midden van de tot 220 graden
voorverwarmde oven.
- Reken op een oventijd van circa 14 minuten. Dien het gerecht in de ovenschaal op.
**tip:**
- U kunt er een fijne aardappelpuree bij geven maar eventueel zelf
afgebakken stokbrood past er ook uitstekend bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats