laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met paddestoelen
  ingrediënten:
   

  • Paddestoelenmix naar smaak, bijvoorbeeld: 250 gram champignons (middel)en 150 gram oesterzwammen
  • ca. 100 gram Quorn
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel Italiaanse knoflookkruiden of gewone gedroogde Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper
  • 1 zakje basilicum-room saus (Knorr finesse)
  • 7 nestjes tagliatelle bicolore
  • olijfolie
  • 1 flinke scheut witte wijn
  bereiding:
    - De paddestoelen niet te fijn snijden. Snij de middel grootte champignons in vieren (en de kleintjes door de helft) en de oesterzwammen in reepjes. De gesnipperde sjalotjes samen met de knoflook in wat olijfolie zachtjes iets laten kleuren.
- Dan de quorn in kleine blokjes verdelen en toevoegen. De champignons erbij doen en even laten uit zweten, daarna pas de oesterzwammen toevoegen. Bestrooien met vers gemalen zwarte peper en de Italiaanse kruiden. Afblussen met een flinke scheut witte wijn.
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking, maar voeg bij het water een scheutje olijfolie toe tegen het plakken van de tagliatelle of andere pasta 's. Tijdens de kooktijd van de tagliatelle (ca. 10 minuten) de paddestoelen op een zacht vuur laten pruttelen. Intussen de tagliatelle afgieten en door de paddestoelen mengen.
- Dan de saus volgens het zakje klaar maken en deze toevoegen en nog even een paar minuutjes laten pruttelen. Serveren met een Italiaanse salade bijv. rucola met wat blokjes mozzarella, olijven en tomaat met een lichte dressing van wat extra vierge olijfolie, een eetlepel balsamico azijn en wat peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats