laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chinese stoombroodjes met gehakt
  ingrediënten:
   

  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout
  • 1 eetlepel ketjap manis (zoete)
  • 1 eetlepel verse selderij, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1/2 ui (fijngesnipperd)
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 pakje witbroodmix
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 200 g gehakt
  bereiding:
    - Bereid de witbroodmix met suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot een deeg en laat dit rijzen. Verhit ondertussen olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Schep de selderij, ketjap, citroensap, zout en peper door de vulling en laat deze afkoelen.
- Rol 4 balletjes van het gerezen deeg en druk deze plat. Leg wat vulling midden op het deeg en vouw het deeg om de vulling heen tot een dichte bal. Maak op deze wijze ook de andere gevulde deegballen. Leg de deegballen op bakpapier en laat deze afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten rijzen.
- Leg de deegballen met bakpapier in een stoompan en laat de broodjes in ca. 25 minuten gaar stomen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats