laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfskotelet met Maredsous
  ingrediënten:
   

  • 4 kalfskoteletten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 40 g bakboter
  • 100 g Maredsouskaas
  • 1.5 dl rode wijn
  • peper
  • zout
  bereiding:
    - De oven op 200 graden voorverwarmen.
- De look pellen en persen, de ui fijnsnijden.
- Het vlees bedekken met de look en kruiden met zout en peper.
- De boter smelten in een ovenschotel en daarin de ui lichtjes fruiten. De ui uit de ovenschotel halen en apart houden.
- In dezelfde boter de kalfskoteletten bakken tot ze goudbruin zijn. Ze dan bedekken met de ui en er vervolgens de gepelde en ontpitte tomaten en de rode wijn bijvoegen. Een deksel op de schotel leggen en ongeveer 40 minuten in de oven laten bakken.
- Dan de grill van de oven aansteken, het deksel van de ovenschaal nemen, op elk stuk vlees een plakje kaas leggen en de schotel onder de grill schuiven tot de kaas mooi gebruind is.
- Onmiddellijk serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats