laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselsoep met pastis
  ingrediënten:
   
  • 1 kg mosselen
  • 2 pakjes mosselgroenten
  • nootje boter
  • pastis
  • witte wijn
  • room
  • peper van de molen
  bereiding:
    - Was de mosselen (niet te lang, anders zuigen ze zoet water op en gaat de zilte smaak verloren) en verwijder de kapotte schelpen.Open schelpen geeft u een tik en legt ze opzij, pas als ze na twee ? drie minuten niet dicht zijn, gooit u deze weg (vacu?m verpakte mosselen zijn lui, ze reageren trager)
- Strooi een zakje mosselgroenten in een grote pot en doe de mosselen er bij
- Geef een fikse draai aan de pepermolen, voeg een scheut pastis toe ( dosis voor ??n normaal glas anijslikeur), twee glazen water en een half glas witte wijn.
- Zet de pot op het vuur, schud na acht minuten stevig op en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Zodra alle schelpen open zijn draait u het vuur uit.
- Giet af maar bewaar het vocht met de groenten.
- Haal de mosselen uit de schelp, behalve een twaalftal mooie voor de garnering.
- Stoof ( in dezelfde pot) het tweede zakje mosselgroenten terwijl u nog even de mixer in het mosselvocht zet, voeg het vocht bij de zopas aangefruite groenten en roer er ook een noot boter en pollepel room door.
- Voeg de mosselen toe, test op smaak, laat nog even doorverwarmen en serveer meteen
**TIP:**
- Soep over ? Dan kan u ze de volgende dag als aperitiefhapje in een borrelglaasje serveren. Op dezelfde manier kunt u ook de resten van een klassieke mosselmaaltijd verwerken. Voeg pastis en room bij het mosselvocht, warm door en overgiet hiermee de overgebleven mosseltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats