laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Saucijzenbroodjes
  ingrediënten:
   

  • 200 gram gezeefde bloem
  • mespunt zout
  • peper
  • 125 gram koude boter
  • 2 druppels azijn
  • 400 gram rundergehakt
  • nootmuskaat
  • 1 sjalot zeer fijn gesnipperd
  • paar takjes basilicum
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 beschuit
  bereiding:
    - Doe 2/3 van de bloem, al het zout peper en boter in een kom en snijdt de boter met 2 messen totdat er een kruimige massa onstaat.
Meng met een mes 5 eetlepels koud water en de azijn erdoorheen tot het een samenhangend geheel is. Bestrooi de aanrecht met bloem en rol het deeg uit.
- Vouw de deeglap in drie?n draai hem en vouw hem nog een keer dubbel.
- Rol het deeg naar de vouwkant uit. Herhaal deze handeling nog twee keer.
- Laat het deeg daarna in drie?n en dubbelgevouwen 30 minuten rusten in de ijskast.
- Maak nu het gehakt aan met het zout, de fijngesneden basilicum, sjalot, peper en de fijngemaakte beschuit.
- Voeg hierbij de helft van het eimengsel.
- Verdeel het gehakt in ongeveer 10 stukjes die je rolt tot een lengte van 9 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Haal het deeg uit de ijskast en rol dit uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm breed en 0,5 cm dik.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
- Doe op ieder deeglapje een rolletje gehakt en vouw de naad dicht naar - de zijkant bevochtigt de naad met wat water en druk deze goed aan met een vork.
- Je kan aan de bovenkant het deeg wat insnijden dit geeft na het bakken een leuk effect.
- Leg nu alle saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met het restant van het ei en bak ze in 35 minuten gaar en goudbruin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats