laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vruchtenijs
  ingrediënten:
   
    4 eieren
    60 gram witte basterdsuiker
    3 dl. volle melk
    2 zakjes vanillesuiker
    1 dl. vruchtenlimonadesiroop
    2 dl. slagroom
    1 blikje vruchten (ca.300 ml.)
    zout
  bereiding:
    Klop vantevoren de slagroom stijf. Laat de vruchtjes heel goed uitlekken en snijd ze in zeer kleine stukjes. Klop 4 eierdooiers en het wit van 2 eieren samen met de basterd- en vanillesuiker tot een luchtige massa. Voeg hierbij, onder voortdurend rustig mixen; de geklopte slagroom, de gesneden vruchtjes, de melk en de limonadesiroop. Een mespuntje zout toevoegen. Plaats het geheel afgedekt in de vriezer en roer de massa de eerste 3 uren om het uur goed om (van de rand af roeren). Daarna ongeveer 4 uur verder laten vriezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats