laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Waterkerssoep
  ingrediënten:
   

  • 1 ui (in stukjes gehakt)
  • 1 el olijfolie
  • 700 g aardappelen (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 900 ml water
  • 1 kop waterkers
  • zout
  • versgemalen peper
  bereiding:
    - Verhit de olie. Fruit de ui in een afgedekte pan gedurende 5 minuten, zonder dat de ui bruin wordt.
- Voeg de aardappelblokjes toe. Dek de pan weer af. Kook 5 ? 10 minuten zachtjes. Roer af en toe om. De groenten mogen niet bruin worden.
- Doe het water erbij. Laat de soep een twintigtal minuten pruttelen, totdat de aardappelen zacht zijn.
- Pureer de soep samen met de waterkers.
- Voeg zout en peper toe. Nog eventjes zachtjes verhitten en de soep kan opgediend worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats