laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rumrozijnenkwarktaart
  ingrediënten:
   

  • 1 zandtaartbodem
  • 600 gr. kwark
  • sap van 1 citroen
  • rum (of andere likeur)
  • 100 gr. rozijnen
  • 150 gr. witte basterdsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  bereiding:
    - Bak eerst een bodem via het zandtaartbodem recept. Ondertussen kun je de "echte" vulling maken.
- Roer de kwark los met het citroensap, de rum, de gewassen rozijnen en de basterd?suiker.
- De gelatineblaadjes in ruim koud water ong. 5 min. weken.
- Verhit 1 dl. water en knijp de geweekte gelatine goed uit. Van het vuur af de gelatine in het water oplossen. Dit bij het kwarkmengsel roeren. De kwarkmassa op de bodem scheppen en in de koelkast
stijf laten worden.

**Zandtaartbodem **

Nodig:

  • 1 springvorm van ca. 24 cm rond
  • 100 gr. basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 200 gr.margarine
  • 300 gr. bloem
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout


Bereiding:
- Meng in een kom de bloem suiker, ei, vanillesuiker en zout door elkaar. De margarine in stukken snijden en er in doen. Kneed het deeg tot een geheel. Vorm invetten en het deeg er in doen. Zet de vorm in een voorverwarmde oven en laat het op 170 C 20 tot 25 min. bakken.
- Het is ook heel lekker om bovenstaande vorm te besmeren met een mengsel van 1 pakje monchoukaas, 4 eetlepels koffieroom en 2 eetlepels poedersuiker. (roer de kaas los met de koffieroom en suiker) Een dun laagje op de bodem smeren, dan blijft de bodem langer droog.
- Deze bodem kun je ook als vlaaibodem gebruiken.
- **Nog een andere tip:**
- Smelt in een au bain marie pan wat chocolade, smeer dit op de bodem, en gebruik er dan vlaaivulling met kersenbramenbessen smaak op.

**Snelle bodems voor kwarktaart:**
- Vul de bodem van een springvorm met stukjes lange vinger of plakjes cake. Giet er dan 1 dl. vruchtensap overheen. Even laten intrekken voordat de vulling erop gaat, anders gaat de
bodem drijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats