laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarte Tropezienne
  ingrediënten:
   

  • **Voor het deeg:
  • 500 gr. Boerenluxe (meel)
  • 300 ml. water
  • 8 gr. droge gist of 16 gr. verse gist
  • 20 gr. boter
  • mespunt zout

  • **Voor de creme prise:
  • 90 gr. mix voor pasteibakkersroom
  • 300 ml. melk
  • 250 ml. opgeklopte slagroom
  • 30 gr. suiker

  • **voor de afwerking:
  • grove kristalsuiker
  • poedersuiker
  bereiding:
    - Kneed alle ingredi?nten voor het deeg gedurende 20 min, zodat je een soepel deg krijgt. Bedek het deeg met een droge doek en laat het 30 ? 40 min. voorrijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat en laat het 10 min. rusten. Verdeel het deeg in stukken van ca. 200 gr. en maak ze bolvormig. Leg de deegstukken in de ingevette taartvormpjes en druk ze goed plat. Bedek de taartjes met een droge doek en laat ze nog 30 min. rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg tijdens het narijzen nog een paar keer plat om te vermijden dat je te bolle taartjes krijgt.
- Bestrijk de taartjes met wat losgeklopt ei en bestrooi ze met grove kristalsuiker. Bak ze 15 ? 20 min. in een voorverwarmde oven op 220 gr.C. Laat de taartjes afkoelen.
- Maak ondertussen de creme prise:
- Klop de slagroom met de suiker op. Meng de mix voor pasteibakkersroom en de melk door elkaar tot je een gladde room krijgt. Doe de opgeklopte slagroom erbij en meng tot je een mooi glad geheel hebt. Snijd de volledig afgekoelde taartjes horizontaal door in twee gelijke delen. Spuit met behulp van een spuitzak en een grote spuitmond (nr. 12 of 14) de creme prise rijkelijk op de onderste taarthelft. Leg de bovenste helft erop en bestrooi lichtjes met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats