|
|
- Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap. Sjalotjes pellen en snipperen.
- In grote pan boter smelten. Sjalotjes circa 2 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en circa 1 minuut al omscheppend meebakken. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen. Selderij in circa 20 minuten op laag vuur gaar koken. Tijm uit pan nemen.
- Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren. Soep opnieuw verwarmen. 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van cr?me fra?che erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en rest van cr?me fra?che erin scheppen. Serveren met kaasstengels. |