laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Clafoutis met morieljes 'in het groen'
  ingrediënten:
   

    2,5 dl geconcentreerde bouillon van wilde paddestoelen (kalfsbouillon met paddestoelenstelen, selderij, wortel en ui)
    2,5 dl dubbele room (met 44% vetgehalte)
    1 koffielepel fijngehakte daslook
    1 dl Noilly Prat
    sap van 1/2 citroen
    peper en zout
    nootmuskaat
    500 g mengeling van jonge spinazie, postelein, zurkel en roomse kervel
    boter
    500 g schoongemaakte morieljes
    2,5 dl lichte room (met 30% vetgehalte)
    2 eierdooiers
    briochebrood
  bereiding:
    Laat de bouillon met de dubbele room lichtjes inkoken. Breng op smaak met de daslook, Noilly Prat, citroensap, peper, zout en nootmuskaat. Stoof de groene groenten lichtjes aan in boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over vier metalen ringen in het midden van vier diepe borden. Bak de morieljes kort aan in boter en verdeel over de groenten.

Roer wat lichte room onder de eierdooiers en klop de rest van de room op. Breng de saus aan de kook en spatel er van het vuur weg eerst de eierdooiers en nadien de opgeklopte room onder. Lepel de saus over de bereiding en laat kleuren onder de salamander of grill. Dien op met dikke sneden getoast briochebrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats