laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse salade
  ingrediënten:
   

  • 2 eieren
  • 200 gr vastkokende aardappelen
  • 100 gr worteltjes ( of 1/4 potje wortelsalade)
  • 50 gr pekelvlees, in iets dikkere plakken
  • 50 gr mortadella, in iets dikkere plakken
  • 4 augurkjes
  • 1 blikje franse boontjes( 200 gr, haricots verts)
  • 1/4 potje selleriesalade( 370 ml, Uitenwaal)
  • 1/4 krop sla
  • eventueel 15 g gevulde olijven
    [color=blue]
  • **Voor de dressing:[/color]
  • 1 eetl wijnazijn
  • mespunt mosterd
  • enkele druppels worcestershire sause
  • 3 eetl (olijfolie) olie
  • peper en zout
  bereiding:
    - Kook de eieren in 10 min. hard, laat ze onder koud water schrikken.
- Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. Snijd de wortels ook in luciferdunne reepjes. Kook de aardappelen in 2-3 min. gaar en de worteltjes in 3-4 min. Spoel ze af in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken.
- Snijd het pekelvlees, de mortadella, en 4 augurkjes in luciferdunne reepjes. Laat de boontjes uitlekken en snijd ze in de lengte doormidden. Laat de selleriesalade uitlekken. Doe dit alles in een kom.
- Klop de ingredi?nten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de salade. Maak de sla schoon en leg hem op vier bordjes. Verdeel de gemengde salade hierover. Garneer met parten ei, waaiertjes augurk en desgewenst de olijven.
- Lekker met stokbrood en (kruiden) boter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats