laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Dunne lintpasta met olijven
  ingrediënten:
   

  • 1 pak ? 500 gram dunne lintpasta
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 blik ? 500 gram kleingesneden ontvelde tomaten
  • 60 gram of ca 4 eetlepels kappertjes
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 rode pepertjes
  • 80 gram fijngesneden ansjovis
  • 2 takjes oregano
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4/5 eetlepels olijfolie
  • wat zout naar smaak
  bereiding:
    - Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit hierin -goed roerend- de knoflook glazig. Let op dat de knoflook niet aanbrandt.
Voeg de tomaten, kappertjes, olijven, rood pepertje en een deel van de oregano toe en laat het geheel ca 10 minuten zachtjes koken. Roer hier dan de rest van de olie door en voeg de ansjovis, de peterselie en wat zout toe.
- Breng ondertussen een pan met ruim kokend water, met wat zout aan de kook. Kook de pasta in ca 6 minuten 'al dente' (beetgaar). Giet de pasta af en schep de saus er door.
Garneer de pasta bij het opdienen met de rest van de oregano. Schenk hierbij een frisse, droge wijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats