|
|
|
Aardappelomelet met paprikasalade |
|
ingrediënten: |
|
|
5 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
700 gram aardappelschijfjes
6 eieren
1 theelepel paprikapoeder
30 gram verse peterselie, fijngeknipt
1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
0,5 el rode wijnazijn
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
In hapjespan 3 el olie verhitten en ui en aardappel in 5 min. bakken, regelmatig omscheppen. In kom eieren loskloppen met 2 el water, paprikapoeder, peper en zout. Driekwart van de peterselie erdoor roeren. Mengsel over aardappels schenken, deksel op pan leggen en eieren op matig vuur in 10-15 min. laten stollen.
Voor de paprikasalade de paprika's wassen, in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Kwarten in smalle reepjes snijden. Paprikareepjes mengen met 2 el olie, wijnazijn, rest van peterselie, zout en peper.
Omelet in punten snijden en over vier borden verdelen. Serveren met paprikasalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|