laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelomelet met paprikasalade
  ingrediënten:
   

    5 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    700 gram aardappelschijfjes
    6 eieren
    1 theelepel paprikapoeder
    30 gram verse peterselie, fijngeknipt
    1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
    0,5 el rode wijnazijn
    zout en peper
  bereiding:
    In hapjespan 3 el olie verhitten en ui en aardappel in 5 min. bakken, regelmatig omscheppen. In kom eieren loskloppen met 2 el water, paprikapoeder, peper en zout. Driekwart van de peterselie erdoor roeren. Mengsel over aardappels schenken, deksel op pan leggen en eieren op matig vuur in 10-15 min. laten stollen.

Voor de paprikasalade de paprika's wassen, in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Kwarten in smalle reepjes snijden. Paprikareepjes mengen met 2 el olie, wijnazijn, rest van peterselie, zout en peper.

Omelet in punten snijden en over vier borden verdelen. Serveren met paprikasalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats