laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Normandische saus
  ingrediënten:
   
  • 25 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 2 dl visfumet
  • 1 eierdooier
  • 35 gram room
  • 20 gram boter
  • 60 gram champignons
  • peper
  • zout
  bereiding:
    - Smelt de boter in een pannetje, zonder het te laten kleuren, en roer er de bloem door tot een mooi glad sausje. Voeg nu de warme visfumet geleidelijk toe; telkens een beetje als het vorige beetje geheel is opgenomen. Laat het sausje nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Klop de eierdooier met de room in een kommetje los, roer er wat van de warme saus door en meng dit weer door de saus in het pannetje. Roer de saus op een klein vuur goed door tot ze gebonden is. Smelt de 20 gram boter in een klein pannetje en stoof hierin de gesneden champignons 10 minuten. Voeg deze toe aan de saus. Maak het geheel af op smaak met wat zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats