laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde struisvogelsteak met courgette
  ingrediënten:
   

  • 7gr verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • ? eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 struisvogelsteaks ( ca. 150gr)
  • 3 bosuitjes
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • zout
  • aluminiumfolie
  bereiding:
    - Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen. De helft heel fijn hakken. Boven schaal knoflook uitpersen. Azijn, 3 eetlepels olie, fijngehakte rozemarijn en peper erdoor kloppen. Struisvogelsteaks door de marinade wentelen en ca. 2 uur afgedekt in de koelkast zetten.
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 1cm snijden. Courgette wassen en in kleine blokjes snijden.
- Struisvogelsteaks in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Twee borden voorverwarmen. In een koekenpan 1 eetlepel boter en olie verhitten. Struisvogelsteaks op een hoog vuur in ca. 4-5 minuten bruin en van binnen ros? bakken. Bestrooien met zout en peper.
- Steaks op een bord onder aluminiumfolie warmhouden. Bosuitjes, courgette, rest van de marinade en rozemarijn door het bakvet scheppen. Op een hoog vuur de courgette al omscheppend in ca. 3 minuten beetgaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Courgette op warme borden scheppen en struisvogelsteaks erop leggen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats