laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken fazant, witloof met gember, zoete aardapp
  ingrediënten:
   

    borstvlees van 6 fazanten
    5 grote zoete aardappelen
    5 el olijfolie
    2 el vijfkruidenmengeling
    3 stronkjes witloof
    1 mespunt suiker S2
    2 cm gember, geschild en geraspt
    8 el mayonaise
    1 el wasabipoeder
    3 el mirin (zoete rjstwijn)
  bereiding:
    Schil de zoete aardappelen, kook ze, pureer ze en meng er de olijfolie en de vijfkruidenmengeling door. Snij het witloof in fijne reepjes en wok met de gember, kruid met een beetje suiker, peper en zout. Voor de saus: Voeg aan de mayonaise de mirin en het wasabipoeder toe. (Voorzichtig met de wasabi, die is vrij pikant.) Kruid het fazantenvlees en bak het in een beetje olijfolie en boter bruin. Laat verder gaar worden in de oven gedurende 5 minuten (180?C). Tijdsduur: 40 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats