laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groentesalade met sateburgers
  ingrediënten:
   

  • 400 g gehakt (naar keuze)
  • 6 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
  • 1 zakje Sate Marinade
  • Ketjap Manis
  • Wok Olie
  • 800 g roerbakgroentepakket
  • 1 kuipje Javaanse Pinda Sat?saus
  • 6 eetlepels citroensap
  bereiding:
    - Meng het gehakt met de helft van de koriander of peterselie, de sat? marinade, 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel olie. Vorm 8 kleine of 4 grote burgers van het gehakt.
- Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten. Af laten koelen.
- Rooster de sat?burgers op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
- Verwarm ondertussen in een steelpan de sat?saus met 1 'kuipje' water en een scheutje ketjap ca. 5 minuten op een laag vuur. Strooi er op het laatst de rest van de koriander of peterselie over.
- Roer een dressing van het citroensap, 1 eetlepel olie en 3 eetlepels ketjap. Meng in een grote schaal de geroerbakte groenten met de dressing.
- Schep de gewokte groentesalade in een grote schaal. Geef de sat?burgers en de sat?saus er apart bij. Lekker met stokbrood.
**TIP**
- Vervang de roerbakgroenten door een mengsel van gewassen en in repen gesneden paksoi, Chinese kool en spitskool. Maak er voor een uitgebreide BBQ-maaltijd bahmi of nasi bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats