laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude tomatensoep
  ingrediënten:
   

    [color=blue]
  • ** voor de soep:[/color]
  • 300 g. komkommers
  • ? l. tomatensap
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • ? liter ijskoud water
  • 40 g. witbrood zonder korst
  • 50 g. gesnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 400 g. paprika?s van verschillende kleur
  • 400 g. rijpe tomaten
    [color=blue]
  • ** om te garneren:[/color]
  • 2 hard gekookte eieren
  • 80 g. milde Spaanse groente-uien
  • 150 g. groene, rode en gele paprika?s
  • ? kopje groene en zwarte olijven
  • 1 kopje geroosterde blokjes witbrood
  bereiding:
    - Het brood eventjes in water laten weken en zorgvuldig uitknijpen. Samen met de gesnipperde ui en de knoflookteentjes in een mixer doen en fijn pureren.
- De paprika?s wassen, de zaadjes en vliezen verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De tomaten blancheren, ontvellen, in vieren verdelen en de zaadjes verwijderen. De komkommer schillen, de zaadjes verwijderen en fijn hakken.
- De paprika- en tomatenstukjes en het tomatensap met de mixer fijn maken. De blokjes komkommer toevoegen en eveneens fijn mixen.
Het mengsel in een kom doen. Het citroensap en de olijfolie er grondig doorheen roeren. Met zout op smaak brengen. In de koelkast laten afkoelen. Voor het serveren met het ijskoude water (zonder ijsblokjes) tot een soep verdunnen.
- De garnering fijnhakken. Daarvoor de eieren pellen en van de vliesjes ontdoen, wassen en drogen. De olijven ontpitten. De blokjes geroosterd witbrood direct op de in borden of kommetjes opgediende soep leggen of afzonderlijk bij de soep serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats