laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebraden kip met rozemarijn, tijm en knoflook
  ingrediënten:
   

  • 1 grote braadkip van circa 1 kilo
  • ? potje zilveruitjes
  • tijm (diepvries)
  • rozemarijn (diepvries)
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • boter om in te braden
  • olijfolie
  • 1 glas rode wijn
  • 2 dl bouillon
  • 300 gram snijboontjes
  • suiker
  • plastic folie
  bereiding:
    - Kruid de kip met versgemalen peper en zout. Wrijf hem in met wat olijfolie en bestrooi hem vervolgens met tijm, knoflook en fijngehakte rozemarijn. Wrijf goed in het vlees en zet de met plastic folie afgedekte kip circa 1 uur in de koelkast. Braad nu de kip aan in een braadpan. Laat hem aan alle kanten goed kleuren. Voeg de zilveruitjes toe en laat deze even meebakken. Blus af met de rode wijn en de bouillon. Breng dit vervolgens aan de kook en sluit dit af met een deksel.
- Laat dit geheel nu op een matig vuur gedurende een ? uur zachtjes braden. Af en toe keren en bedruipen met de jus.
- Snijd de snijboontjes in kleine ruitjes en roerbak ze met wat boter, suiker, peper en zout. Neem de kip uit de pan en laat deze op een warme plaats zo?n 10 minuten rusten. Verdeel hierna de kip en dresseer de delen in een schaal.
- Giet het uit de kip komende braadvocht bij de jus en zeef. Schep wat snijboontjes in het midden van de borden en leg hierop een stuk kip. Bedek dit alles met de saus.
**TIP:**
- Serveer dit gerecht met gegratineerde aardappels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats