laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hollandse groentensoep
  ingrediënten:
   

  • 1 soeppakket ca. 350g (mergpijp, soepvlees, gehakt)
  • 1 zakje soepgroenten (100g)
  • 1 runderbouillontablet
  • zout, peper
  • 10 bospeentjes
  • 1/2 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250g bloemkoolroosjes
  • 100g sperziebonen
  • zeef, theedoek
  bereiding:
    - Breng de mergpijp, soepvlees met de soepgroenten, runderbouillontablet en 1 liter water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minimaal 2 uur trekken.
- Schenk de soep door en zeef met een schone theedoek erin en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd eventueel het soepvlees kleiner en voeg het toe aan de bouillon.
- Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en draai kleine balletjes van het gehakt.
- Was de bospeentjes en snijd ze in dunne, lange reepjes van ca. 5 cm. Was de prei en de bleekselderij en snijd ze in even lange reepjes. Was de bloemkool en haal er kleine roosjes af. Haal de sperziebonen af en breek ze.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes met de groenten toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Schep in iedere kom een bergje groenten en schep de soep met de gehaktballetjes erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats