laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade flan
  ingrediënten:
   

  • 250g pure chocolade
  • 5 eierdooiers
  • 75g suiker
  • 2 dl slagroom
  • ca. 3 eetlepels cacao likeur
  • boter voor invetten
  • 5 eetlepels gemalen kokos (Baukje)
  • 4 ovenvaste vormpjes.
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 150?C (hetelucht 135?C).
- Smelt de chocolade au-bain-marie en laat hem afkoelen.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa. Klop de slagroom lobbig (halfstijf).
- Roer de slagroom en de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel.
- Voeg naar smaak een beetje likeur toe.
- Vet de vormpjes in en verdeel het chocolademengsel erover.
- Laat de flans midden in de oven in ca. 1 uur gaar worden.
- Laat de flans afkoelen en stort ze.
- Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en garneer hier de flans mee.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats