Chocolade flan |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250g pure chocolade
- 5 eierdooiers
- 75g suiker
- 2 dl slagroom
- ca. 3 eetlepels cacao likeur
- boter voor invetten
- 5 eetlepels gemalen kokos (Baukje)
- 4 ovenvaste vormpjes.
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 150?C (hetelucht 135?C).
- Smelt de chocolade au-bain-marie en laat hem afkoelen.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa. Klop de slagroom lobbig (halfstijf).
- Roer de slagroom en de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel.
- Voeg naar smaak een beetje likeur toe.
- Vet de vormpjes in en verdeel het chocolademengsel erover.
- Laat de flans midden in de oven in ca. 1 uur gaar worden.
- Laat de flans afkoelen en stort ze.
- Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en garneer hier de flans mee. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|