laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Balinese kip
  ingrediënten:
   

  • 1 kilo kip-braadsticks
  • zout
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 3cm verse gemberwortel
  • 3 groene Spaanse pepers
  • 2 sinaasappelen
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel (riet)suiker
  • 3 dl kokosmelk
  • keukenpapier
  bereiding:
    - Was de kipdelen en dep ze droog. Bestrooi ze met zout.
- Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd de parten tussen de vliezen uit. Pers de andere sinaasappel uit.
- Verhit de arachideolie in een wok en bak de kipdelen aan beide kanten op een matig vuur aan. Haal de kip uit de wok.
- Roerbak de ui, gember en de pepers in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook erboven uit. Roerbak ca. 3 minuten. Voeg de suiker, sinaasappelsap en de kokosmelk toe.
- Doe de kip terug bij de saus in de wok en laat de kip afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
- Voeg net voor het serveren de partjes sinaasappel toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats