laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tuinkerssalade met zalm en gepocheerde kwarteleitj
  ingrediënten:
   

    1,5 el (sherry)azijn
    3 el notenolie
    zout
    versgemalen peper
    1 bakje tuinkers
    50 g gerookte zalm
    6 kwarteleitjes
  bereiding:
    Voorbereiding:
Klop in een kommetje 1 eetlepel azijn met de notenolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schenk de helft van de dressing in een kom en knip de tuinkers erboven van het bedje. Schep de tuinkers voorzichtig door de dressing.

Bereiding:
Breng in een pan 0,5 liter water met 1/2 eetlepel zout en 1/2 eetlepel azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes ??n voor ??n boven een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer de kwarteleitjes in ca. 1 minuut tegen de kook aan bijna gaar. Neem de eitjes met een schuimspaan uit het water.
TIP: U kunt ca. 4 kwarteleitjes tegelijk pocheren, als u de laatste in het water laat glijden is de eerste gaar.

Serveren
Leg de kwarteleitjes op de tuinkerssalade en sprenkel de rest van de dressing erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats