laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Komkommer-aardappelsoep met dille
  ingrediënten:
   

    1 ui
    500 g aardappels
    1 grote komkommer
    1 bosje dille
    2 el boter
    1 l groentebouillon (tablet)
    0,125 l cr?me fra?che
    1 el citroensap
    peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
Hak de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schaaf acht mooie plakjes van de gewassen komkommer. Schil de rest van de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Houd vier takjes dille apart en hak de rest fijn.

Bereiding :
Smelt de boter in een soeppan en laat de ui glazig worden. Voeg de aardappel- en komkommerblokjes toe en fruit het geheel even aan. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep ca. 25 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Roer de cr?me fra?che door de soep en breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout.

Serveren
Schep de soep in vier warme borden en garneer met dille en komkommerplakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats