laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mokka-perentaart
  ingrediënten:
   

    4 ingemaakte peren (bijvoorbeeld Williams)
    2 el eau de vie van peren
    2 el perensap

    Voor de donkere vulling:
    200 g pure chocolade
    beetje geraspte sinaasappelschil
    2 dl slagroom
    1 tl zoet koffie-extract

    Voor de lichte vulling:
    200 g melkchocolade
    beetje geraspte gemberwortel
    2 dl slagroom
    1/2 tl agar-agar poeder
    merg uit 1 vanillestokje

    Voor het glazuur:
    340 g pure chocolade
    2 dl melk
    0,5 dl licht perendiksap
    25 g zachte boter

    Voor het biscuit:
    4 eidooiers
    120 g fijne kristalsuiker
    100 g bloem
    2 el oploskoffie
    4 eiwitten
    snuf zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
Snijd de peren in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de peren eau-de-vie en het perensap door elkaar. Hak voor de donkere vulling de pure chocolade fijn en doe hem met de sinaasappelrasp in een schaal. Breng 1,5 dl slagroom aan de kook, giet hem over de chocolade en laat de massa 2 minuten staan. Voeg het koffie-extract toe, roer alles goed door elkaar met een houten lepel en laat het mengsel afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel hem erdoor. Hak voor de lichte vulling de melkchocolade fijn en doe hem met de gemberwortel in een schaal. Breng 1,5 dl slagroom met het agar-agar poeder en het vanillemerg aan de kook, giet hem over de chocolade en laat de massa 2 minuten staan. Roer dan alles met een houten lepel goed door elkaar en laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel hem erdoor. Doe voor het glazuur de fijngehakte chocolade in een schaal. Breng de melk aan de kook en schenk hem over de chocolade. Roer zorgvuldig tot alle chocolade gesmolten is. Voeg het perendiksap en de boter toe en roer alles tot een glad, glanzend glazuur. Dek de schaal af met plasticfolie.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180?C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop voor het biscuitdeeg de eidooiers luchtig met 100 gram suiker. Meng de bloem en het koffiepoeder en roer ze door de dooiermassa. Klop de eiwitten met wat zout stijf, strooi de rest van de suiker erover en klop nog even door. Spatel het eiwitschuim zorgvuldig door het beslag. Strijk het beslag uit op de bakplaat en bak het biscuit 8 minuten in het midden van de oven. Stort het biscuit op een theedoek, trek het papier eraf, leg het weer op het biscuit en laat het afkoelen.
Verdeel het biscuitgebak in drie gelijke rechthoeken - ter grootte van een kleine cakevorm -en bedruppel ze met het perensap. Bestrijk een rechthoek met 2/3 van de donkere vulling, en bestrijk de tweede rechthoek gelijkmatig met alle lichte vulling. Zet ze 5 minuten in de koelkast. Verdeel de plakjes peer over de twee rechthoeken. Leg de rechthoek met de lichte vulling met een spatel op de rechthoek met de donkere vulling. Leg de derde rechthoek daar bovenop. Bestrijk de taart aan alle kanten met de rest van de donkere vulling en zet hem minstens 1 uur in de koelkast om helemaal af te koelen. Recept uit het boek 'Koffie'.

Serveren
Bestrijk de taart met de lauwwarme vloeibare glazuur. Laat de taart bij voorkeur een nacht in de koelkast staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats