laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met Boursin en creme fraiche
  ingrediënten:
   

  • 500 g gehakt
  • 250 g champignons
  • 1/2 paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • 1 groot pakje boursin
  • 2 el creme fraiche
  bereiding:
    - Bak 500 gram gehakt rul (zonder boter of vet ) dus het liefst in een pan met een goeie anti-aanbaklaag. Snijdt ondertussen 250 gram champignons in plakjes,1/2 paprika en een middelgrote ui in stukjes ( niet te klein ),doe dit alles bij het gehakt en laat een paar minuten meebakken.
- Pel 3 of 4 teentjes knoflook en pers ze door de knoflookpers over het gehakt mengsel. Laat alles even doorbakken maar wel zo dat de paprika en de ui niet te zacht worden. Giet zonodig overtollig vocht af, en voeg een groot pakje boursin en ongeveer twee eetlepels creme fraise toe. Doe een deksel op de pan en laat alles lekker smelten. Strooi er op het eind nog wat verse peteselie door en eventueel nog een klein scheutje citroensap.
- Kook de spaghetti gaar, goed laten uitlekken en schep de spaghetti op een groot bord.
**TIP:**
- Voordat het sausje over de spaghetti wordt geschept strooi eerst nog wat Parmasaanse kaas over de spaghetti. Een lekkere rouwkorst erbij en je hebt een heerlijke ( maar wel een colarierijk )maaltje.


**Deze spaghettisaus is ook heerlijk te gebruiken voor gevulde champignons. Alleen dan moeten de ingredieenten wel wat fijner gesneden worden. De champignons eerst even maximaal 1 minuut koken daarna goed uit laten lekken en afkoelen. De champignons vullen met het mengsel. In een ingevette ovenschaal zetten en bestrooien met parmasaanse kaas en dan in een voorverwarmde oven plaatsen (ongeveer 220 graden ) tot er een lichtbruinkorstje op zit. Wel eerst even het steeltje ui de champignons halen.**
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats