|
|
|
Forel in zalmjasje |
|
ingrediënten: |
|
|
[list]
[*]4 forellen (diepvries)
[*]4 plakjes gerookte zalm
[*]25 g roquefortkaas
[*]2,5 dl droge witte wijn
[*]5 eetl. room
[*]1 citroen
[*]boter
[*]peper en zout
[*]Topaz-kruiden:
[*]Proven?aalse kruiden: |
|
bereiding: |
|
|
- Breng 1 L water aan de kook met 2 dl witte wijn, een halve citroen, peper, zout, een snuif tijm en een blaadje laurier. Leg er de diepgevroren forellen in en laat ze 3 min. zachtjes koken. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
- Haal het vel van de forellen, maar laat de kop en de staart eraan. Haal de ogen uit met een puntig mes.
- Snij 8 vellen aluminiumfolie. Leg per papillot 2 vellen over elkaar, leg er een plakje gerookte zalm op en schik daarop de forel.
- Meng de roquefort met 3 eetl. room en het sap van een halve citroen. Vul elke forel met 2 lepels van dit mengsel en vouw het plakje gerookte zalm rond de forel.
- Bedek met wat Proven?aalse kruiden, enkele druppels witte wijn en een scheutje room. Vouw de aluminiumfolie dicht tot een papillot en leg 20 ? 25 min. op een matig warme grill.
- Geef er rijst bij, of een aardappelslaatje. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|