laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Coupe Dame Blanche
  ingrediënten:
   
  • 1/2 liter roomijs
  • 1/4 liter slagroom
  • 100 gram bittere chocolade
  • 20 gram boter
  • 4 eetlepels melk
  • 1 eetlepel poedersuiker
  bereiding:
    - Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze zachtjes au bain marie. Snij de boter in stukjes en voeg deze toe. Roer de boter goed door de chocolade. Als het mengsel goed homogeen is mengen we de poedersuiker met de melk en voegen dit mengsel ook bij de chocolade. Laat de saus in de bain marie tot vlak voor het serveren.
- Klop de slagroom met wat suiker stijf. Doe in een coupe een bal roomijs, spuit er met de spuitzak een toef slagroom op. Doe de chocoladesaus in een kannetje zodat eenieder ervan kan nemen zoveel men belieft.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats