laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hollandaise Saus
  ingrediënten:
   
  • 1 dl water
  • 1/2 dl azijn
  • 5 eidooiers
  • 500 gram boter
  • zout
  • citroensap
  bereiding:
    - Neem een azijn van uitstekende kwaliteit. Voeg deze bij het water in een pannetje, geef er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4. Laat even afkoelen en zet dan de pan au bain marie. Smelt de boter. Voeg de eidooiers bij het vocht en klop au bain marie totdat de dooiers gaan binden. Geef er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij.
- Er moet een dikke mayonaise-achtige saus ontstaan. Geef er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels. Als alle boter is opgenomen maken we de saus af op smaak met wat zout en citroensap.
- Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze onherroepelijk. De saus is zeer geschikt voor bij visgerechten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats