laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Frambozentaart
  ingrediënten:
   

    400 gram bloem
    200 gram boter
    120 gram suiker
    2 eidooiers
    mespuntje zout

    Vulling:
    300 gram frambozen
    3 dl melk
    3 eieren
    2 eetlepels suiker
    3 eiwitten
    190 gram poedersuiker
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200?C. Kneed een deeg van bloem, in blokjes gesneden boter, suiker, eidooiers en zout. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en bak het ca. 20 minuten voor in de hete oven.

Snijd intussen het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit. Breng in een pan de melk aan de kook met de vanillemerg. Klop de eieren met de suiker tot een licht mengsel. Schenk de melk op het eimengsel en klop goed door.

Schenk de cr?me op het gebakken deeg. Verdeel de frambozen erover. Klop de eiwitten in een kom stijf en voeg al kloppend beetje voor beetje de poedersuiker toe. Verdeel het eiwitschuim over de frambozen.

Bak de taart nog ca. 30 minuten in de oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats