laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sorbet a la Geuze
  ingrediënten:
   

  • 0,5 Literwater
  • 250 gram suiker
  • 3 dl Geuze bier
  • 1 citroen, het sap gezeefd
  • 1 eiwit
  • 1 dl Geuze bier bij uitserveren
  bereiding:
    - Doe een halve liter water met 250 gram suiker in een pan en breng het aan de kook.
- Neem het dan diret van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen.
- Voeg dan de 3 dl geuze bij de suikerstroop.
- Doe het er gezeefde citroensap bij.
- Doe de massa in de sorbeti?re en draai er ijs van (kan ook eventueel in de dievries met regelmatig omzetten).
- Klop nu het eiwit schuimig en voeg dit halverwege de draaitijd bij de ijsmassa.
- Schep de sorbet in 12 gekoelde glazen.
- Bij het serveren een beetje geuze over het ijs gieten.

Deze sorbet kan ook met Kriekbier worden gemaakt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats