laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zilte rijst in de Romertopf
  ingrediënten:
   

  • 500 gram mosselen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram prei
  • 100 gram wortelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram rijst
  • enkele draadjes saffraan
  • 1/2 liter bouillon
  • 1/8 liter witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 400 gram diepvries - scampi
  • 100 gram inktvis uit blik
  • 1 takje verse tijm
  bereiding:
    - Leg de Romertopf 20 minuten in koud water.
- Borstel de mosselen onder koud stromend water goed af en kook ze in een bodempje kokend water tot de schelpen zich hebben geopend. Haal de mosselen uit de pan.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Maak de prei schoon, was hem en verdeel hem in ringen. Schrap de worteltjes en maak er reepjes van. Fruit de groenten 4 minuten in de olie en doe ze dan met de rijst in de Romertopf.
- Week de draadjes saffraan in wat koud water en schenk dit mengsel samen met de bouillon en de wijn bij de rijst.
- Leg het laurierblad boven op het gerecht, sluit de Romertopf en plaats hem op de onderste richel van een koude oven. Schakel de oven in op 200 ?C en laat de rijst in 50 minuten gaar worden. Voeg de scampi, de stukjes inktvis, het takje tijm en de mosselen toe en laat alles gedurende 20 minuten verder gaar worden in de oven.
- Schep het gerecht voor het serveren luchtig door elkaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats