laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ossobucco 2
  ingrediënten:
   

  • 10 kalfsschenkels
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • boter
  • bloem
  • 1 l rode wijn
  • 16 teentjes knoflook
  • 3 ui
  • 1 bosje bleekselderij
  • 2 winterwortel
  • basilicum
  • tijm
  • 1 citroen
  • 2 bouillonblokjes
  • zout en peper
  bereiding:
    - Snijd het vlies om de kalfschenkels op verschillende plaatsen in om krimpen te voorkomen.
- Hak bleekselderij en wortel in stukjes. Hak ook uitjes en 10 teentjes knoflook. Bestrooi de schenkels met peper en zout en haal ze door de bloem. Verwarm in een braadpan boter en bak de schenkels snel aan beide zijden bruin. Draai het gas iets lager en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ook 5 minuutjes mee. Blus hierna het geheel af met rode wijn. Laat het een beetje inkoken. Doe de gepelde tomaten erbij en een bouillon blokje.
- Zorg ervoor dat de schenkels onderstaan (evt. water toevoegen) en laat ze in ongeveer 2 uur op zacht vuur gaar stoven. De schenkels zijn gaar als het vlees van het bot loslaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats