laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paksoy met garnalen
  ingrediënten:
   

  • 400 g Shanghai pakoi
  • 8-12 grote Chinese garnalen
  • 2 el arachide-olie
  • 6 dl kippenbouillon
  • 6 el rijstwijn of droge sherry
  • 200 g vers krabvlees, in stujes
  • 2 el suiker
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • aardappelmeel
  • zout
  bereiding:
    - Snijd de schoongemaakte paksoi in grove stukken en blancheer de groente 3 minuten in ruim kokend water. Laat de paksoi uitlekken.
- Pel de garnalen, snijd de rugzijde in en verwijder het darmkanaal.
- Verhit de olie in een hete wok en voeg bouillon en wijn toe. Breng het vocht aan de kook en doe de paksoi en krab in de wok. Temper de hittebron en laat het geheel, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie 5 minuten zachtjes smoren.
- Voeg suiker, garnalen, knoflook, lente-ui en zout naar smaak toe. Warm alles nog 1 minuut door en bind met wat aangelegd aadrappelmeel.
- Dien op met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats