|
|
|
Limoncello (Citroenlikeur) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 l. alcohol (90?/95?),
- 700 g. suiker,
- 8 biologische citroenen,
- 2,3 l. water
- een goed afsluitende wekfles van 3 l.,
- koffiefilters
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng het water aan de kook, los de suiker erin op en laat de suikerstroop afkoelen.
- Was de citroenen goed schoon en schil de citroenen met een dunschiller.
- Giet de alcohol en de afgekoelde suikerstroop in een wekfles of een andere hermetisch afsluitbare pot en voeg er de citroenschillen aan toe.
- De citroenlikeur twee weken laten staan.
- Iedere dag de wekfles goed schudden.
- Na twee weken de citroenlikeur filteren, overdoen in gewone flessen en klaar is de citroenlikeur. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|