laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wiener melange
  ingrediënten:
   

  • ? 3 dl sterke koffie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 l vanille roomijs
  • 1/2 eetlepel cacaopoeder
  • spuitzak met grove kartelmond
  • kleine ijsbolletjestang
  • 4 halfhoge glazen
  bereiding:
    - De honing en 2 eetlepels suiker door de koffie roeren. De koffie laten afkoelen en in de koelkast in ? 1 uur ijskoud laten worden.
- Intussen in een kom de slagroom met de rest van de suiker stijfkloppen en de slagroom dan overdoen in de spuitzak.
- Tot gebruik de spuitzak afgedekt in de koelkast zetten.
- Met een ijsbolletjestang in elk glas 2 bolletjes ijs scheppen en daarover de koude koffie schenken.
- Elk glas tenslotte garneren met een flinke toef slagroom en bestrooien met wat cacaopoeder. De wiener m?lange direct serveren.

Tip:
- Breng de koffie eens extra op smaak met een scheutje koffielikeur, cognac, whisky of amaretto.
- Wiener m?lange wordt geserveerd met een lepel en/of een rietje. Het is leuk om er een oublie, een opgerold dun wafeltje, bij te serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats