|
|
|
Gehakt in romige champignonsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g halfom gehakt
- 100 g kalfsgehakt
- 2 beschuiten
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels versgeknipte peterselie
- 1 ei
- zout, peper
- 30 g bakmargarine
- 100 g kleine witte champignons
- ? l bouillon
- ? bekertje slagroom
|
|
bereiding: |
|
|
- Het gehakt mengen met de verkruimelde beschuiten, de peterselie, het eiwit en zout en peper naar smaak. Hiervan vier ballen vormen en ze 30 minuten koel wegleggen.
- In de braadpan het bakvet verhitten en hierin de champignons (in plakjes) bruin bakken. Dan de champignons uit de pan nemen en in het bakvet de gehaktballen rondom bruin braden. De ballen uit de pan nemen, de bouillon en de slagroom erbij roeren en het geheel aan de kook brengen.
- De gehaktballen terugleggen en ze zachtjes in ? 15 minuten gaarstoven.
Tot slot de champignons meeverwarmen.
- De eierdooier loskloppen en van het vuur af bij de saus roeren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|