laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude komkommersoep met garnalen
  ingrediënten:
   

  • 1 ui
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 eierdooier
  • 1 el melk
  • 2 el cr?me fra?che
  • peper
  • 1 komkommer
  • paar takjes munt
  • 175 gr gepelde garnalen
  bereiding:
    - Snipper de ui heel fijn en fruit hem in de verhitte boter goudgeel. Roer de bloem erdoor, laat het ?10 minuten garen en roer de warme bouillon er in gedeelten bij, zodat een gladde massa ontstaat.
- Roer de eierdooier met de melk en de cr?me fra?che los, klop er een paar lepels hete soep door en roer het mengseltje straalgewijs door de soep. Rasp de geschilde komkommer en voeg die aan de soep toe. Laat nog even goed doorwarmen, zonder te laten koken.
- Laat de soep dan afkoelen (regelmatig in de soep te roeren). Verdeel de garnalen over borden of kommen, schep de soep erop en bestrooi met geknipte muntblaadjes. Lekker met notenbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats