laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-gnocchi met tomaten-champignonsaus
  ingrediënten:
   
  • 900 g aardappels in blokjes,
  • 1 el olijfolie,
  • 2 uien fijngehakt,
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst,
  • 400 g tomaten in blokjes uit blik,
  • 100 g champignons in schijfjes,
  • 2 el tomatenpuree,
  • 2 tl basilicum,
  • 2 tl oregano,
  • ? tl suiker,
  • 200 g bloem,
  • 2 scharreleieren geklopt ,
  • peper en zout.
  bereiding:
    - Kook de aardappels ongeveer 15 minuten in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat de aardappelblokjes uitlstomen. Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten, champignons, tomatenpuree, kruiden, suiker en peper en zout toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten staan op een laag vuurtje.
- Stamp de aardappels fijn, voeg peper en zout toe en meng met de eieren en de bloem tot er een stevig gnocchi-deeg ontstaat. Rol er balletjes van ter grootte van een kers en druk die plat met de achterkant van een vork. Kook de gnocchi ongeveer 5 minuten in een ruime hoeveelheid flink kokend water met zout tot ze naar de oppervlakte komen drijven. Haal de gnocchi er met een schuimspaan uit, laat ze uitlekken en doe ze in een serveerschaal.
- Giet er de saus over en serveer meteen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats