laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hammousse op lollo rosso
  ingrediënten:
   

  • 150 gr. ham, gekookte
  • 25 gr. pistachenoot
  • 250 gr. roomkaas, met ham
  • 0.1 l. slagroom
  • 1 el. frambozenazijn
  • 1 el. notenolie
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 0.5 krop lollo rosso
  • 1 tl. tijm, gedroogde
  • 1 tl. mosterd
  • Zout
  • Peper
  bereiding:
    - Lekker met dunne sneetjes bruin stokbrood.
- Pureer de ham in de keukenmachine. Meng de verse roomkaas met ham erdoor. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het hammengsel. Was de lollo rosso en snijd de blaadjes in dunne reepjes.
- Leg op de bordjes een bedje van lollo rosso. Klop de azijn, mosterd, tijm, zout, peper, notenolie en zonnebloemolie tot een vinaigrette en sprenkel deze over de lollo rosso. Vorm de hammousse met behulp van twee koffielepels tot per persoon 3 ovale vormpjes en leg deze op de lollo rosso. Garneer met de pistachenootjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats