laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hartje van verlangen
  ingrediënten:
   

  • 250 gr. oranje of witte chocolade met wat oranje kleurstof
  • 0,5 ltr. Slagroom
  • 2 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 100 gr. pure chocolade
  • 2 eetl. Grand Marnier
  • 4 borrelglaasjes met parfait d' amour
  • 4 hart vormpjes van 150 cc. of 1 grote vorm
  bereiding:
    - Roer de eidooiers met de suiker los, daarna deze massa "au bain marie" luchtig kloppen totdat deze goed warm aan voelt ( U kunt dit het best met de buitenkant van de vinger voelen).
- Daarna deze massa koud kloppen.
- Smelt 200 gr. oranje chocolade in een pannetje "au bain marie", als deze gesmolten is de rest van de oranje chocolade erbij en constant blijven roeren.
- In de tussentijd de slagroom opkloppen tot kwark dikte.
- Spatel de chocolade massa met eidooier massa door de slagroom en de Grand Marnier (let op erdoor spatelen en niet kloppen).
- Giet deze massa in de vormpjes.
**Opmerking:**
- alle ingredi?nten moeten koud verwerkt worden anders zakt de vorm in elkaar.
**Chocolade krullen:**
- Smelt 2/3 van de chocolade "au bain marie", wanneer deze gesmolten is de rest van de chocolade erbij en constant blijven roeren tot deze koud is.
- Giet deze massa op een marmeren plaat of een vlakke glazen snijplank. Smeer deze uit totdat er een dun laagje ontstaat, wanneer ze taai begint te worden gaat u met een mes over de marmeren plaat van boven naar beneden zodat de chocolade begint op te krullen. Herhaal dit meerdere malen.
**Serveren:**
- Leg een hartje op een bord, leg daar een chocolade krul op en serveer er een glaasje parfait d'amour bij
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats